Ervaringen met Peaks (beleggen)

Na ruim 1,5 jaar ervaringen te hebben opgedaan met het beleggen via Peaks, wil ik daar mijn mening graag over delen met jullie. We zijn in mei 2019 gestart met de aanmaak van een account in de Peaks app. Ik heb toen geen code van een ander gebruikt omdat ik niet wist dat het bestond by the way. Maar goed, ik ben toen begonnen met de inleg van 100 euro als start om eens te kijken wat er zou gebeuren met dat geld.

Nu 1,5 jaar later wil ik delen met jullie wat mijn ervaringen zijn met Peaks en wat onze aanpak is ermee. Zo voorzichtig als we zijn met het spaargeld dat we opbouwen, zo lastig is het dus ook voor ons om het geld te beleggen. Uiteraard zullen we wel moeten als we willen dat ons spaargeld wat meer geld waard wordt. Met Peaks is dat in ieder geval voor het eerst ook makkelijk te doen zonder enige kennis van beleggen.

Na het downloaden van de app maak je een account aan en kies je welk bedrag je wilt storten vanuit je bankrekening, afrekenen gaat netjes binnen de app en je kunt starten met het kiezen van het risico wat je wilt lopen. Het blijft uiteraard beleggen en dat is nooit zonder risico’s maar bij Peaks hebben ze het makkelijk gemaakt door je te laten kiezen met welk risico niveau je wilt beleggen. Je kunt kiezen uit: mild, pittig, scherp en heet. Zelf houd ik, als ik dan toch moet beleggen wel van de gedachte dat het meeste geld te verdienen valt met het meeste risico dus koos ik in het begin gelijk voor het niveau “heet”. Het is natuurlijk aan een ieder zelf om te kiezen welk profiel van risico je kiest, ook kun je dat achteraf nog makkelijk aanpassen.

Wat leggen wij in? We hebben ervoor gekozen om te werken met de “wisselgeld” functionaliteit van Peaks. Door toestemming te geven om transacties van onze bankrekening in te zien rondt Peaks ieder bedrag af op hele euro’s en dat wordt ingelegd eens per week. Dat wil dus zeggen als je een kop koffie koopt voor 1,70, dat er 0,30 klaar wordt gezet om mee te gaan beleggen in Peaks. Alle afrondingen komen bij elkaar in een wekelijkse overboeking die vanzelf gaat. Wij vinden het ideaal dat je op deze manier altijd ongemerkt geld inlegt. In ons geval gaat het meestal over tussen de 20 en 30 euro per week. Inmiddels staat er bij ons dus wel een leuk bedrag in Peaks op onze beleggingsrekening. Het rendement dat we tot nu toe hebben is ongeveer 3% trouwens, dat fluctueert wel maar is bijna altijd positief geweest in die 1,5 jaar.

Wij zien Peaks als een lange termijn investering waarmee we een apart potje hebben naast een reguliere spaarrekening. Je zou het ook kunnen scharen onder risicospreiding en er is een mooie kans om het geld meer geld waard te laten worden zonder inspanningen.

Wil je het ook proberen net als wij? Neem dan de volgende stappen en start met 5 euro gratis starttegoed.

1 download de app op je mobiel

iPhone: https://apps.apple.com/nl/app/peaks-beleggen/id1290848175

2 maak een account aan en volg de stappen
3 Vul de actiecode BASWSTZ in en ontvang gelijk 5 euro van Peaks als starttegoed

Veel plezier met beleggen, en bedenk dat beleggen altijd risico’s met zich meebrengt!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie