Bespaartip: Internet / TV / Bellen

Ongeveer 70% van de nederlanders heeft al jaren internet en televisie via dezelfde aanbieder. Het is raadzaam om ieder jaar je contract daarvoor te herzien. Van de 30% die dat jaarlijks al doet en zich dus al zeer bewust is van het feit dat daar geld in zit, realiseert slechts 5% zich dat het ook goed is om je te bedenken of je alle drie de diensten van een 3-in-1 abonnement wel nodig zijn. Zo is mijn tip van de dag om kritisch te kijken naar de volgende aspecten van je Internet, TV en/of Bellen abonnement voor thuis:

– Welke snelheid heb je nodig? 20Mb internet is echt voldoende (zeker tot 5 gezinsleden) als er gebruikelijke internet activiteiten zijn: denk dan aan tegelijkertijd streamen op 5 devices, 1 iemand die thuiswerkt en 1 persoon die internet. Zelfs downloaden is nog mogelijk, voor zover dat nog veel gebeurt.

– Loopt je abonnement langer dan 1 jaar? Bel dan gerust op en zeg dat je wilt opzeggen. Ze komen dan altijd met een goed aanbod, hap niet te snel en zorg dat je van te voren weet wat bijv. nieuwe klanten ontvangen als actie aanbod. Dat moet zeker voor bestaande klanten ook mogelijk zijn.

– Gebruik je TV vaak? Heb je TV wel echt nodig of kun je ook uit met bijvoorbeeld de NPO app (Nederland 1, 2 en 3 inclusief terugkijken)? Wij hebben de TV eruit gedaan qua abonnement omdat we alleen Netflix en NPO kijken. Voor het af en toe televisiekijken wat wij doen is het het niet waard om er een abonnement voor af te sluiten. Wij besparen hiermee ongeveer 15 euro per maand.

– Bellen is gratis of zo goed als gratis? Denk er nog eens over na of dat echt zo is, vergelijk bijv. ook even of je niet veel minder kwijt bent als je alleen internet afsluit.

– kijk ook eens op www.pricewize.nl voor het vergelijken, het scheelt je op jaarbasis tot wel 400 euro als je hier kritisch naar kijkt ieder jaar.

Succes met het regelen van je welverdiende korting en het bewust kiezen voor wat je nodig hebt!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie