Onze ervaringen met de Urban Arrow Family Bakfiets (na 1 maand)

In maart 2018 hebben wij onze auto verkocht, met toch wel wat twijfels of er niet op termijn toch weer een auto zou komen. Nu een maand later delen we graag onze ervaringen over het niet meer hebben van een auto en specifiek met de Urban Arrow Family die wij hebben aangeschaft in maart 2018.

Na het bezoeken van een aantal fietsenwinkels in de omgeving en op het internet, hebben we voor het eerst kennis gemaakt met de Urban Arrow Family bij Juizz in Rotterdam. We werden daar enthousiast ontvangen door de medewerkers en mochten voor het eerst een proefrondje erop fietsen. Ik was zelf direct enthousiast maar Eva (mijn vrouw) heeft toen nog niet direct gefietst erop. We schrokken wel van de prijs van de fiets (vanaf 4000 euro), ze hadden daar namelijk ook fietsen van Babboe waar we eigenlijk voor naar de winkel waren gegaan. We stonden nog helemaal open in de (voor ons) nieuwe wereld van de bakfietsen. Zo waren wij er stellig van overtuigd dat een bakfiets met drie wielen veel stabieler is dan een bakfiets met twee wielen. In de winkel werd al snel duidelijk dat een tweewielige bakfiets ons toch meer aansprak omdat het meer fietst zoals een normale fiets. Ook waren de Babboe bakfietsen een stuk goedkoper, of in ieder geval de instapmodellen maar ging je kijken naar de opties dan kwam je ook met Babboe hoger in prijs uit, zeker richting het niveau van Urban Arrow.

Na dit winkelbezoek zijn we in de auto naar huis gegaan en hebben we toch nog verder onderzoek online gedaan naar welke bakfietsen goed zijn en lekker fietsen. Bij dit onderzoek kwamen we toch wel redelijk wat kritische meningen en minder positieve ervaringen tegen over Babboe fietsen. Over de Urban Arrow eigenlijk niets meer dan lof op internet dus daar zijn we ons toen nog verder in gaan verdiepen. De Urban Arrow weegt 43 kilo (tegenover 60 kilo voor een Babboe Big). Dit komt door slim gebruik van materialen zoals Aluminium en polystyreen (materiaal dat je aan de binnenkant van een helm ziet). De krachtige motor van Bosch levert daarnaast ook prima ondersteuning die in balans is met het gewicht van de fiets (ook inclusief kinderen). De Urban Arrow moest het dus gaan worden, zo leek het op dat moment ondanks de hoge prijs waar we toch wel even van moesten slikken, maar goed de auto zou eruit gaan en ook nog wat opleveren….

Goed beslagen ten ijs toen ook in de webshop van een Amsterdamse fietsenwinkel terecht gekomen om de opties en prijzen toch eens goed te gaan vergelijken. Het kwam daar op zich qua prijs erg laag uit maar we hadden toch ook het idee dat het fijn zou zijn om de fiets in de buurt te kopen voor de service. Zo zijn we uiteindelijk uitgekomen in onze woonplaats bij Hoogeveen Fietsbeleving. Een mooie grote, nieuwe winkel waar ze als enige in Gouda (+10km volgens mij) Urban Arrow fietsen verkopen. De eigenaar heeft zelf ook een Urban Arrow Family en vertelde ons enthousiast over zijn ervaringen en we konden op zijn fiets een rondje maken. Ditmaal hebben we allebei gefietst op de bakfiets en waren verkocht, dit moest hem worden! We hebben hem direct besteld in de uitvoering: zwart met de Active line Bosch motor en de rollerbrakes (dus geen schijfremmen). Ook hebben we gelijk een extra zitbankje laten monteren van Urban Arrow, een Melia baby/peuterinzet stoel en de regenhuif erbij besteld. We hebben tevens gekozen voor verzekering en het onderhoudsplan dat ze aanbieden bij Hoogeveen. Daarmee koop je in feite alle onderhoud af inclusief de onderdelen die je verslijt en arbeidskosten. Extra zekerheid naast de fietsverzekering waardoor besparen daadwerkelijk besparen zou blijven zonder onverwachte kosten de komende jaren!

Een week later was de fiets binnen en stond deze glimmend voor ons klaar in de showroom bij Hoogeveen. Trots en blij zijn we weggefietst en hebben we in 1 maand zo’n 350km gefietst op de bakfiets. De fiets is enorm stabiel ondanks het feit dat het even wennen is om er op te fietsen door de lengte van de fiets in totaal. Hij fietst zo lekker dat ik zelfs al een keer naar Rotterdam ben gefietst met dochterlief in de bak. Ook Vera vond het geweldig om lekker buiten te zijn en alles goed te kunnen zien. Gemiddeld ligt de snelheid zo op de 25 a 26 km per uur terwijl je je niet heel heftig hoeft in te spannen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie