Onze ervaringen met de Urban Arrow bakfiets na bijna 3 jaar!

Na bijna drie jaar met de Urban Arrow te hebben gefietst mogen we toch wel zeggen dat we ervaren zijn met de fiets. En laat ik gelijk met de deur in huis vallen, nu bijna 3 jaar later hebben we bijna 10.000 KM gefietst met de Urban Arrow Family. We zijn nog steeds enorm fan van de bakfiets en ook qua onderhoud lijkt het echt allemaal flink mee te vallen. We hebben natuurlijk voor de zekerheid het onderhoudsabonnement afgesloten maar de laatste maanden is er geen noodzakelijk onderhoud geweest.

De Urban Arrow fietst echt nog steeds heel goed, je merkt dat hij niet meer als nieuw is natuurlijk maar dingen zoals roest zul je nauwelijks kunnen vinden op deze fiets. De lak op het frame bijv. is een mat zwarte afwerking bij onze fiets maar er is geen beschadiging te zien. Ook fietsen we nog steeds ongeveer 45km op een volle lading met de accu. Dat is uitzonderlijk goed vind ik na zoveel kilometers en na bijna 3 jaar.

Hebben we al met al het onderhoudsabonnement eruit gehaald zoals je dat als echte hollander wel eens kunt zeggen? Nou dat is een goede vraag en ik kan hem niet goed beantwoorden aangezien ik nooit een rekening heb gezien van het onderhoud dat de fiets heeft gehad. Ik denk als ik mijn gevoel moet volgen dat we het er wel uit hebben gehaald, alleen al in de zorgeloosheid waarmee je gewoon voor het onderhoud naar de fietsenwinkel kunt gaan. En het zeker weten dat je nooit de rekening zult krijgen en dat het netjes gefixt zal worden.

Al met al hebben we 2 jaar zonder auto gedaan, nu 2 maanden geleden wel weer voor een kleine auto gegaan maar die hebben we met de besparingen van 2 jaar fietsen zeker verdiend. Niet alleen in kosten maar we vonden het toch ook echt wel weer handig om een eigen auto te hebben en dat was een goede beslissing. Wel een hele kleine (Fiat Panda) met minimale maandelijkse vaste lasten en dito onderhoudsprijzen. Lees het artikel over de aangeschafte auto hier

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie