Oke we hebben na 2 jaar weer een auto gekocht

Ruim twee jaar geleden besloten we dat het tijd was om te besparen en de auto om onder andere die reden de deur uit te doen. We vonden het te duur maar ook niet goed voor het milieu. Dat laatste is natuurlijk nog steeds waar, een auto is niet goed voor het milieu maar eerlijk is eerlijk; we vinden het wel prettig om met ons gezin soms uitstapjes te maken, zeker nu met alle Corona ellende. Het voelt tot nu toe al als een enorme bevrijding dat we lekker soms op stap kunnen met de auto, zeker nu het af en toe ook zo druilerig weer is en het echt niet lekker is om heel ver te fietsen voor een uitstapje.

Wat waren de afwegingen; ok besparen door de auto eruit te doen voor de afgelopen 2 jaar heeft er zeker toe bijgedragen dat we meer hebben overgehouden om te kunnen sparen en uit te geven aan andere dingen. De auto die we hadden was ook beslist niet zuinig te noemen en kostte ook best wat in de maand aan vaste lasten. Nu hebben we daarom toch een bewuste keuze gemaakt door een Fiat Panda aan te schaffen. Een auto uit 2009, dus 11 jaar oud maar wel met maar 54000km op de teller. We hebben eerder een Panda van dit type gehad en waren destijds door de lage onderhoudskosten en de wendbaarheid van het stadskarretje gecharmeerd. Nu nog steeds bleek na de proefrit. We hebben hem voor 3750 euro gekocht met 3 maanden garantie. En de garantie kwam goed van pas, het stuurhuis bleek vervangen te moeten worden en de elektrische sleutel deed het niet meer goed. We hebben van de dealer een gloednieuwe sleutel gekregen en de reparatie van het stuurhuis werd ook goed opgelost.

We rijden nu 2 maanden naar grote tevredenheid rond met een gemiddeld verbruik van 1 op 16 en verwachten voorlopig nog geen kosten voor het onderhoud. Wel merkten we de eerste 2 maanden wat we ontzettend veel kilometers hebben gemaakt omdat het weer goed beviel. Maar daar hebben we nu een nieuwe uitdaging op gevonden; we tanken maximaal 1 keer per maand 🙂 Ofwel maximaal 50 euro per maand aan brandstof, gecombineerd met de wegenbelasting van 20 euro per maand en de verzekering van 30 komen we op 100 euro per maand uit voor deze auto. Het valt uiteraard nog te bezien of het onderhoud inderdaad goed mee zal vallen maar ik ben van plan zelf de kleine beurten te gaan doen. Ik moet daar nog wat voor leren maar dat moet zeker lukken door de hulp van een goede vriend die er meer van weet. Binnenkort meer informatie over hoe het gaat met onze Panda/Auto.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie