TIP! ontwikkel je eigen website of blog

Een blog beginnen of misschien wel een webshop als side hustle? Ik vind het zelf een goed idee en kan het iedereen aanraden om gewoon klein te beginnen daarmee.
Zo ben ik zelf The Green Heart Family begonnen met het doel om anderen te laten zien hoe wij beslissingen nemen die in het belang van onze eigen portemonnee zijn maar zeker ook in het belang van het milieu als het even kan.

Ik wil met dit artikel mensen inspireren en aanmoedigen om zelf een blog of website te beginnen. Iets waar jij blij van wordt of misschien wel de uitwerking van dat ene idee waarmee jij denkt geld te kunnen verdienen. Mijn allereerste tip daarbij is echt dat je klein moet beginnen maar ook vooral het leuk moet vinden wat je doet. Ik vind het zelf bijvoorbeeld erg leuk om hele verhalen te schrijven in de vorm van een blog. En ook experimenteer ik al met affiliate links op mijn website. Een website hebben kost namelijk geld en tijd en het is leuk als je op z’n minst die kosten terug kunt verdienen doordat mensen via jouw tips iets aanschaffen. het kost dus geen geld voor mijn bezoekers maar levert mij wel iets op. Ik vind dat model erg leuk en eerlijk. En eerlijk omdat ik wel vind dat mijn ervaringen die ik deel, oprecht ervaringen moeten zijn die ik zelf opgedaan heb.

Dus, heb jij al een goed idee wat je tot uitvoer wilt gaan brengen op het gebied van een website, webshop of blog?
Dan begint het dus met dat idee uit te werken op papier, heb je dat gedaan? Dan kun je door naar de tweede stap; webhosting.

WordPress & hosting

Ja webhosting daar is veel over te zeggen maar het is vooral belangrijk dat je er zo min mogelijk tijd aan kwijt bent en dat het voor dat geld dat je er wel aan kwijt bent zo goed mogelijk geregeld is. Onderschat het onderhouden van een website niet op technisch gebied. Daardoor wil ik aanraden om een webhosting te nemen zoals bijvoorbeeld Combell. Ze leveren al jaren kwaliteit op het gebied van hosting en ze bieden ook specifieke WordPress webhosting waarbij zij het onderhoud van WordPress zelf voor jou regelen. Simpel om mee te starten, als je een domeinnaam in gedachten hebt, die bestel je daar eenvoudig direct mee. Het pakket “managed business” is voldoende om mee te starten en de eerste maand betaal je maar 7,48. Daarna 14,95 per maand inclusief de domeinnaam en zelfs grote e-mailboxen. Al met al dus alles geregeld bij 1 partij voor een net bedrag.

WordPress en dan? Een webshop plugin?

Ik had het net al even over WordPress, wordpress is eigenlijk de basis van een goede website waar je niet perse heel erg technisch voor hoeft te zijn. Zeker niet met de hosting waar ik het hierboven over had. WordPress is standaard namelijk een blog maar met het juiste thema en de juiste plugin is het ineens een webshop of volwaardige website. Of natuurlijk de combinatie van die dingen. Juist dat is ook waarom WordPress de beste keuze is gecombineerd met het gemak. Ga je voor een webshop? Kies dan zeker voor WooCommerce als plugin en je hebt binnen no-time een volledig functionerende webshop. Voor betalingen kies je voor Mollie aangezien die ook nog eens een wordpress plugin hebben en per transactie kosten berekenen die jij aan je klant kunt doorberekenen. Je hebt daarmee geen vaste lasten en dat is altijd een aanrader als je nog niet weet hoe druk je het gaat krijgen met bestellingen.

Thema, welke van de velen moet ik hebben?

Kijk voor goede premium templates vooral bij Themeforest, zij hebben ontzettend veel thema’s en ook de beste die er zijn ter wereld (in mijn mening) staan bij Themeforest. Neem nou het thema “Enfold”, je kunt er werkelijk waar alle kanten mee op en echt alles maken zoals jij het wilt hebben. Echt een aanrader en als je het even niet weet hoe je moet starten dan importeer je eenvoudig een volledige demo naar je eigen website en begin je van daar uit aan te passen.

Binnenkort meer informatie over hoe je een webshop koppelt aan een boekhoudpakket en vooral ook voor de starters onder ons, ik zal laten zien welke software daarvoor de beste is en hoe ik begonnen ben zodat je daar wellicht nog wat mee kunt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie